keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Lisäkylvöksiä

Laitoin kylvömultaan ison joukon siemeniä, joiden kylvöaika oli maalis-huhtikuussa. Näitä lajeja olin haalinut, joilla esikasvatusaika on nyt parhaimmillaan:

Perennoja:
  1. Kaunopunahattu 'White Swan'
  2. Tarharistikki 'Red Cascade'
  3. Jaloritarinkannus 'Blue Bird'
Hyötykasveja: 
  1. Kirsikkatomaatti 'Gardener´s Delight'
  2. Pihvitomaatti 'Marmande'
Kesäkukkia:
  1. Petunia 'Purple Pirouette' F1 Hybrid
  2. Punarevonhäntä 'Crimson Tassels'
  3. Tsinnia Zinnia elegans 'Lilliput'
  4. Hämähäkkikukka 'Rose Queen'


Kylvömulta ja siemenet

Vahva pakastuspussi kylvösten peitoksi
Kun ei ole valmiita kansia kylvösten peittoon, keksin käyttää vahvaa pakastuspussia. Siitä vaan leikkaa yhden sivun auki ja ylöspäin olevan kulman pois tuuletusaukoksi. Hyvin sopii näiden peitoksi.

Samoin kaikki taimien nimikyltit oli jo käytössä. Mietin mistä saan nimikyltit kun en kuitenkaan muuten muista, mitä siemeniä on missäkin rasiassa. No otin sitten pussillisen kertakäyttöveitsiä. Niihin merkkauskynällä (joka kestää vettä) nimi ja lajike toiselle puolelle. Varsi poikki lyhyeksi tikuksi, jonka voi tökätä multaan. Ja hyvin pelittää 😺
Uusiokäyttöä muoviveitsille taimikylttinä

3 kommenttia:

  1. Enpäs itse olisi hoksannut kertakäyttöveistä käyttää :D Hyvä idea! Minä kirjoitan maalarinteippiin kylvörasian kylkeen nimet. Toimii hyvin niin kauan kun ei pääse kastumaan.

    VastaaPoista
  2. Muovin käyttöä pitäis vähentää mut kun oli sopivasti jäänyt kertakäyttöveitsiä pussillinen käyttämättä. En ehkä ostaisi niitä vartavasten tähän käyttöön.

    VastaaPoista
  3. Minulla sama kikki kertakäyttöveitsistä nimitikkuina kätössä. Hyvin toimii.

    VastaaPoista

Kärhöjen kukintaa

Jalokärhöt ovat yksi kesän ihanuuksista. Niiden kukintaa odottaa ja sitten sitä saakin ihailla tosi pitkään. Onneksi on tullut istutettua ...