perjantai 20. heinäkuuta 2018

Alppiruusujen taikaa

Alppiruusut ovat alkukesän odotettuja kukkijoita. Tänä kesänä sen kukinta oli jo tosi aikaisin, kiitos ennätys lämpimän toukokuun. Niiden loistoa sai ihailla jo kesäkuun alusta. Perhosetkin tykkäävät näistä kukista 😺. Tämä kuvan perhonen on ritariperhonen.

Perhosia on mukava seurailla, ja olisi kiva oppia tuntemaan niistä vähän useampia lajeja.
Meidän lähellä on luonnossa karttaan merkitty harvinainen perhosniitty. Kävimme siellä juhannuksen aikaan ja odotus oli että näkisi tosi paljon perhosia. Paikan päällä huomasi, että niitty oli jo kasvamassa umpeen puuntaimia ja ruohoniittyä. Eli perhosten kukkaniitty oli hävinnyt, kun siellä ei ollut enää laidunnettu lampaita. Tosi harmi, näin ne hienot perhoslajit vähenevät, kun niiden elinympäristöt häviää. Olisi mukavaa, jos jokin taho, joka saisi pidettyä näitä niittyjä kunnossa perhosia silmällä pitäen.

Ritariperhonen 

Alppiruusun kukinta parhaimmillaan

Voiko olla enempää kukkia yhdessä pensaassa
Kissat tykkäävät seikkailla metsässä alppiruusujen takana. Niillä on siellä mukavan varjoisaa ja varmaan ties mitä tutkittavaa. Saniaisten väliin eksyy mukavasti, kun se peittää metsän.
Kuin Tarzan leffasta 
Mikäs tuolla lentää?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kärhöjen kukintaa

Jalokärhöt ovat yksi kesän ihanuuksista. Niiden kukintaa odottaa ja sitten sitä saakin ihailla tosi pitkään. Onneksi on tullut istutettua ...