perjantai 20. heinäkuuta 2018

Kesän herkkuja

Nami nami! Kesän herkkuja lautasella. Itse pyydettyä kuhaa valkosipulissa paistettuna. Lisänä itse kasvatettua salaattia, jonka päällä itse kasvatetut herneet mansikoiden kera. Omat perunat eivät vielä ehtineet tälle lautaselle.

Näitä makuja sitä kaipaa koko talven.
Kuhaa salaatin kera
Kalareissun auringon lasku
Tilli on kasvanut suht hitaasti vaikka kasvimaata on sadetettu aina silloin tällöin. Vähän siitä riittää jo käyttöön kuitenkin ja maustaa kalan päällä juuri sopivasti. Ensi vuodeksi voisikin laittaa myös valkosipulia kasvamaan. Olisihan se tosi kiva syödä omassa pihassa kasvatettua kaupan ties mistä tuotetun sipulin sijaan.

Omassa pihassa viljely on siitä mukavaa, että tietää tarkalleen millaisissa oloissa ne kasvaa ja ettei niiden päälle ole suihkutettu rikkaruohomyrkkyjä ja lannoitettu myös kemiallisilla lannoitteilla. Täysin luomua on varmaan tosi vaikea kasvattaa itse, kun pitäisi jokainen siemenkin olla luomuna tuotettu. Eli ei riitä, että itse ei lisää mitään kemikaalia maahan vaan kylvöön käytetty siemenetkin pitäisi olla luomulaatuisia. No, jos ei kasvun aikaan ole lisätty aineita, niin onhan sekin jo hyvä lähtökohta puhtaammalle ruualle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kärhöjen kukintaa

Jalokärhöt ovat yksi kesän ihanuuksista. Niiden kukintaa odottaa ja sitten sitä saakin ihailla tosi pitkään. Onneksi on tullut istutettua ...